användningen av psykologi för att kontrollera och begränsa våld överlevande

Det är ingen överraskning att psykologer och psykiatriker är fiender till misshandlade kvinnor. Visst, de är till de misshandlade kvinnorörelsen. Frågan är, varför misshandlade kvinnor ogillar psykologi? Och viktigast av allt, kan det finnas botemedel?

Huruvida offrets psykisk sjukdom

I fler fall än inte, har psykologi använts som förövaren klubb att misskreditera, innehålla, tysta, och ofta straffa offret. De flesta människor som lever i missbruk relationer vet detta.

Det är den första gärningsmannen kommer att säga att hålla offret i en unempowered plats: “du är galen … du är psycho … det är något allvarligt fel med dig … du behöver hjälp!”

Tjänstgör offrets psykisk sjukdom

Sedan, när den dagen kommer där “blå” (brottsbekämpning) steg i och dörrarna domstol öppna, blir det dags att göra offrets påstådda psykisk sjukdom legitimt. Därför, den “krymper” kliva upp på arv av gärningsmannen eller hans / hennes ombud.

Nu med en snabb bedömning, levererar den psykiatriska utvärderingen förövarens önskade resultatet och offret är kvar skrapa huvudet. Tyvärr, i många fall, de diagnoser är felaktiga etiketter som bara får jobbet gjort. Och dessa kvinnor promenad bär etiketten och hata psykologi.

Den kvarvarande bittra smaken och varaktig påverkar

Jag kan minnas sitter i ett planeringsmöte med en misshandlade kvinnorörelsen grupp, där det beslutades bland medlemmarna att ordet “klinisk” inte skulle tillåtas i planeringen eller i deras fall.

Innan jag visste om de sociala politiken för våld i hemmet, var jag förbryllad eftersom ordet “klinisk” var så neutralt för mig som ordet “popcorn.” Nu förstår jag hur och varför minnet av detta ord är som ett svärd som används för att skära deras psykiska hälsotillstånd i bitar.

Botemedel för misshandlade kvinnor, psykisk hälsa och netto förbittring

Föreställ dig för ett ögonblick att varje misshandlad kvinna, utsattes för vad jag har beskrivit ovan, tog en annan väg i denna mardröm. Tänk om hon utmanade diagnos och försökte skydda henne psykiska hälsostatus. Genom att göra så, skulle hon behålla sin sanity både på skiva och i hennes verklighet. Och detta skulle ge henne på ett sätt bortom fantasi!