bygga relationer, engagemang och kärlek – som börjar med s

Vi fortsätter vår serie om hur man bygger relationer, vare sig med familj, arbetskamrater, vänner, eller att särskilda någon. Engagemang och kärlek är viktiga för oss alla, de är värt att kämpa för, de är värt att arbeta för. Du bör också veta att trots många löften det är ingen hemlighet för framgång, ingen checklista över saker att göra, och lika viktigt ingen checklista över saker att inte göra. Men vi har förslag, fortsätter nu med bokstaven S. Vi har faktiskt en dubbel serie artiklar för bokstaven S. Fokus här är på offer, salvia, och känsla.

S är för offer. Ibland om du vill ha ett förhållande att fungera måste du offra något. Är offret värt det? Kanske bör du fråga är förhållandet värt. Otvivelaktigt är det ibland värt att offra för att behålla eller bygga upp en relation. Men inte alltid. Livet är fullt av kompromisser, uppoffringar. Men du måste bestämma dina principer, om det som inte kan kompromissas bort. Vid ett tillfälle de kallade den här sortens saker icke förhandlingsbara krav. Glöm inte, kan du inte vara den enda som gör uppoffringar för att hålla relationen igång.

S är för salvia. En vis man är en klok person, oftast någon ganska gammal. När jag hör ordet Sage får jag bilden av en klok, äldre herre med vitt skägg som rinner ner till golvet. En av de kloka saker här salvia vet är hur man tar sig runt utan att trampa på hans skägg. En riktigt salvia salvia vet hur man får sin egen väg utan att trampa på andras tår. Och en riktigt, kommer riktigt kloka salvia vet hur man ska trampa på andras tår och har dem ber om ursäkt för det. Salvia är också en grön ört som verkar gå bra i kalkon fyllning. Försök att använda dem båda i en mening.

S är för mening. De flesta av oss har fem av dem. Om du verkligen vill gå långt i relationer måste du utveckla ett sjätte sinne, konsten att läsa mellan raderna. Om du är riktigt bra du kan känna vad folk kommer att säga eller göra kanske redan innan de kan. Genom att sniffa i luften kan man känna att idag är inte dagen för att be om en höjning, än mindre att överföras till det nya kontoret i Bahamas. Det kommer inte vara meningsfullt att ta upp ämnet. Och jag känner att din chef inte kommer att höja dessa frågor.