dr. schakal och mr. dölja

Narcissister är antingen cerebral eller somatisk. Med andra ord, de genererar antingen deras narcissistisk utbudet genom att tillämpa sina kroppar eller genom att tillämpa sina sinnen.

Den somatiska narcissist prunkar hans sexuella erövringar, parader sina ägodelar, ställer ut sina muskler, skryter om sina fysiska estetik eller sexuell förmåga eller bedrifter, är ofta en hälso-freak och en hypokondriker. Den cerebral narcissist är en know-it-all, högfärdig och intelligent “dator”. Han använder sin enorma intellekt, eller kunskap (verklig eller låtsad) för att säkra tillbedjan, smicker och beundran. För honom, hans kropp och dess underhåll är en börda och en distraktion.

Båda typerna är auto-erotiska (psychosexually kär i sig själv, med sina kroppar och med sin hjärna). Båda typerna föredrar onani till vuxen, mogen, interaktivt, multi-dimensionell och känsloladdade könet.

Den cerebral narcissist ofta celibat (även om han har en flickvän eller en make). Han föredrar pornografi och sexuell auto-stimulering till den äkta varan. Den cerebral narcissist är ibland en latent (dold, ännu outed) homosexuell.

Den somatiska narcissist använder andra människors kroppar för att onanera. Sex med honom – pyroteknik och akrobatik åt sidan – är sannolikt en opersonlig och känslomässigt alienerande och dränerande upplevelse. Partnern är ofta behandlas som ett objekt, en förlängning av somatiska narcissist, en leksak, en varm och pulserande vibrator.

Det är ett misstag att anta typ-beständighet. Med andra ord, alla narcissister är både cerebral och somatiska. I varje narcissist, är en av de typer dominerande. Så, är narcissist antingen överväldigande cerebral – eller dominant somatisk. Men den andra typen, den recessiva (manifesterade mindre ofta) typ, finns där. Det lurar, väntar på att få ett utbrott.

Narcissist svänger mellan hans dominerande typ och hans recessiv typ. Det senare uttrycks främst som en följd av en större narcissistisk skada eller livskris.