fusk makar varför de gör det och vilka konsekvenser

Över femtio procent av äktenskap slutar i skilsmässa och ett stort antal av dessa splittringar beror på fusk makar. Det brukade vara den fruktade sjuåriga kliar där maken skulle bli uttråkad och börja leta efter spänning utanför äktenskapet, men nu aktuella uppgifter visar denna tristess sker ännu tidigare. Det har nu blivit den fruktade treåriga kliar. Par blir uttråkad kort efter vigselen och detta kan leda till en affär.

Det finns många skäl till varför makarna väljer att fuska. Några av dessa inkluderar tristess, brist på kärlek, brist på passion, eskapism, och att validera manlighet eller kvinnlighet. Även om båda könen fuska, kan det vara förvånande att upptäcka att män och kvinnor ofta fuska av helt andra skäl.

Män tenderar att fuska eftersom de längtar efter variation. De blir uttråkade snabbt, och ofta är det spänningen i jakten på män. De gillar tanken på att erövra någon ny. Män gör ofta påståendet att sex och kärlek är två olika saker. De har förmågan att ha sex med någon känslomässigt engagemang, så de rationaliserar att det är OK att ha sex med någon annan, så länge som de inte älskar dem. Män tenderar att ha en högre sexlust än kvinnor, så hustrur, särskilt om barn är inblandade, kan ofta inte hålla jämna steg med män högre behov av sex.

Kvinnor fuska ofta av känslomässiga skäl. De saknar ofta tillgivenhet från sin partner så att de söker denna tillgivenhet från en annan källa. Dessutom kan kvinnor fuskar som en form av eskapism. Ofta ett hektiskt liv av arbete, matlagning, skötsel av barn och makar behov, gör att de känner sig överväldigad, och en affär är bara för dem. Möjligheten att fly sina hem liv och engagera sig i en relation där de är prioriteringen är ofta för bra för att missa.

Men dessa könsroller är inte hårda och fasta regler för fusk makar. Det finns män som fuskar för emotionell intimitet och kvinnor som gör om för spänning och kön.

Tecken på en otrogen make inkluderar arbetar längre timmar, mindre intimitet, hemlighetsfulla telefonsamtal, dressing trevligare och mindre kommunikation.

Frågor har konsekvenser. Skilsmässa, brist på förtroende, skylla, och argumentera är ofta konsekvenser av en otrogen partner. Frågor kan undvikas genom att förbli uppmärksam på förhållandet. Att se till att spendera tid med varandra och göra tid för sex.

Fusk Makar kan förstöra ett äktenskap, och om detta sker i en relation är det viktigt att söka rådgivning och försöka förlänga förlåtelse till partnern.