hur man handskas med en bryta upp i ett förhållande

Uppköp i en relation är normalt och bör ses positivt att kunna växa mogen med respekt för den andra personen. Det finns olika coping mekanismer individer genomgå för att hantera en bryta upp i ett förhållande. Det är normalt att känna sig arg och deprimerad. Det finns de som kan hantera känslor väl med rätt tips och vägledning, och ibland finns det människor som går igenom mental instabilitet.

Låt oss styras om hur man handskas med en bryta upp i ett förhållande i en accepterad modell för coping. Jag tror att detta inte bara gäller för dem som upplevt döden utan till alla dem som upplevt förlust också. Mönstret för vilket en individ klarar är unik. Vi kan inte säga när personen har klarat upp med en förlust om det inte finns acceptans.

Förnekelse. Du kan bara inte tro nyheten att din flickvän eller pojkvän precis gjort slut med dig. Vi vill alla tro att vi är i en lycklig och sund relation. Du kan prova att göra desperata drag i hopp du kan återuppväcka förlorad kärlek. Aldrig göra detta! Desperata handlingar är tecken på svaghet. Under detta skede är det okej att isolera dig från familj och vänner för att undvika diskussioner om att bryta upp.

Ilska. Som verkligheten sänkor i att du inte längre är i en relation är det viktigt att veta var din ilska kommer ifrån. Du kan se lyckliga par eller passerar platser som påminner dig om ditt ex. Låt denna ilska, men inte göra saker som du kommer att ångra efteråt.

Förhandlingar. Det faktum att inte längre vara med ditt ex verkar inte kunna vara acceptabelt. Så, tror ni på sätt att få ditt ex tillbaka. Du börjar att räkna vad som gick fel, och ta ansvar. Du fynd genom att ändra några drag ditt ex inte gillar, lova honom eller henne att du aldrig ljuga igen, etc.

Depression. När det kristallklart att ditt ex inte vill ha dig tillbaka i hans eller hennes liv längre än känslor av depression uppstå. Detta är den mest avgörande skede eftersom vissa människor kan återhämta sig från depression medan andra går in i fysiska jag åkomma. Du kan behöva gå genom rådgivning under detta skede.

Acceptans. Erkänner att du är inte längre i en relation med ditt ex är ett gott tecken. Detta kommer att hjälpa dig att få tillbaka på rätt spår med dig själv och dagliga aktiviteter. Acceptans kommer också att hjälpa dig hantera en bryta upp i ett förhållande.