Jag gjorde aldrig lita på någon

Inte ens nu.

Ja, jag har hittat en man som är mer att jag någonsin hoppats på och ja, jag är löjligt glad dessa dagar, men sanningen skall fram, jag lever mycket noga för det mesta. Den gamla tanken vana driver behovet att vara perfekt är en tuff en att övervinna.

Jag utmanade denna dag för att undersöka den positionen. Vill jag verkligen tror att ingen är pålitlig? Var kom den tron ??kommer från. Hmmmm. Ja, har det funnits några besvikelser längs vägen. Och ja, var några människor som jag trodde fast som klippan i Gibraltar hade lerfötter men i sin mänsklighet, var inte deras fel i dom rätt i linje med vem de var för tillfället?

Jag har haft min andel av besvikelser med människor och med livet i allmänhet men ser tillbaka, måste jag erkänna att även det värsta av scenarier allt arbetade sig ut i tid.

Jag undrar vad förtroende ser ut. Jag undrar om jag kan lära sig att uppfatta det annorlunda. Om jag tillåter att mina tidigare erfarenheter var helt enkelt spela av olika omständigheter som de hände och att livet inte har en agenda för att skada mig, kanske jag kan ompröva mina tidigare föreställningar.

Tänk om jag kunde lita på att livet självt har en naturlig tendens att balansera ut över tiden och att även de tuffaste av tider hamnar bleknar bort och avger i fogginess minne och mognad. Tänk om förtroende helt enkelt låta livet vara, en process av oerhörd mångfald och synkronicitet. Tänk om vi är att lita på utvecklandet av tiden och inte de människor befolka den tiden.

Om vi ??är alla i samma båt …. försöker göra det bästa av omständigheterna kring oss, kanske lita på naturliga förloppet av händelser är den enda typ av förtroende som är avgörande. Det är trevligt att tro att en människa, speciellt en högt älskad, inte kommer fel och skada oss men tyvärr, vi alla såra någon vi älskar så småningom, oavsett hur hårt vi försöker vara perfekta partners.

Om jag lär mig att lita på den naturliga utbredning av händelser, ser jag att överraskande saker alltid visas när saker ser mörkast. Lita på processen av livet snarare än människorna i livet känns tryggare för mig. Efter allt, jag är fortfarande här för att skriva om det. Jag har inte träffat den oöverstigliga problem eller personen ännu.

Kanske livet är pålitliga i en av sig själv.

hmmm …..