komma över ditt ex – efter en relation bryta upp

Det faktum att du har gjort slut med din dejt betyder inte att du inte kommer att känna något mot ditt ex. Detta gör att tiden efter ett uppbrott mycket smärtsamt, och du kan gå igenom en ganska skakande upplevelse. Det är därför viktigt att veta hur man får över ditt ex under denna prövande period. När din relation går sönder, kommer ditt hjärta att bryta också.

Vara praktiskt

När du arbetar mot att få över ditt ex efter en upplösning, måste du förstå att du kommer att uppleva mycket verklig och intensiv smärta. Förvänta dig inte smärtan att plötsligt försvinna i tomma luften. Vara beredd att ta itu med den smärta varje gång på ett tag. Låt inte detta avskräcka dig.

Delta i fysiska aktiviteter

Det är viktigt att hålla sig fysiskt aktiva efter uppbrottet. Gå till gymmet om det behövs. De fysiska aktiviteter är till hjälp vid utsläpp av kemikalier som förstärker en känsla av upprymdhet från hjärnan.

Så även om du kanske bara känner för att sitta ner, gå upp. Ta en promenad om du inte kan göra något annat. Du kommer snart att känna dig bättre.

Utveckla din kreativa sida

Ett uppbrott är en tid av stor känslomässig omvälvning. Kanalisera denna mot kreativitet. Studier har visat att stora konstverk har utarbetats under sådana känslomässiga perioder. Som din kreativitet kommer ut, antingen genom att måla eller skriva en dikt, kommer du ganska få avslappnad.

Du behöver inte vara en stor författare för att upprätthålla en blogg där du kan uttrycka dina känslor. Detta är också ett bra sätt att interagera med andra människor som har gått igenom liknande erfarenheter. På detta sätt får du hjälp stöd i att komma över ditt ex efter ett uppbrott.

Det finns också ett antal andra psykologiska metoder som du kan använda sig av för att få tillbaka ditt ex. På detta sätt kommer du inte nödvändigtvis har att säga adjö till din omhuldade relation.