någonsin undrar om du kan vara vänner efter ett uppbrott

Bra fråga. Kan ni vara vänner? Tja min gut reaktion är att föra den tillbaka på dig – kan du vara vänner? Min instinkt säger mig att om du måste fråga, då det inte kommer att vara något som kommer att komma naturligt för er båda.

Kanske en av er vill förbli vänner medan den andra är inte så säker!
Trots vad många tror, ??kan ja ex-älskare förbli vänner. Men det finns ett förbehåll om detta. Båda parter måste vara bekväm med situationen. Detta innebär att relationen måste sluta på en uppgörelse anteckning med båda parter accepterar att romantiken är borta och det bästa man kan göra med sina liv är att gå skilda vägar. Detta är fallet, så finns det absolut ingen anledning alls varför de inte kan vara vänner, eftersom ingen av dem är intresserad av att återuppväcka relationen på en romantisk nivå.

Om det finns barn inblandade från partnerskapet då det är i bästa intresse för alla berörda att för dig att förbli vänner. På så sätt dina barn vet att ni båda respekterar varandra, även om du inte längre känner att du kan vara tillsammans.

Detta är ett mycket hälsosammare miljö än en som ser en partner ständigt försöker lägga ner den andra. Så om du kan förbli vänner sedan några barn kommer att gynnas av detta – men detta bör inte vara den enda anledningen till att du vill behålla en mer platonisk relation eftersom du måste vara ärlig om vad du vill om det är att jobba.

Naturligtvis, även när barn är inblandade, kan denna önskan att förbli vänner falla sönder när en eller båda av de människor engagera sig med andra partner – men inte på grund av sina känslor. Nya partners av människor som fortfarande vänner med ex-älskare är misstänksamma mot den gamla relationen. Detta kommer från osäkerhet om sin egen plats i sin nya partners liv, en misstro mot sin partners ex-lover motiv (även om ex-älskare är i en lycklig ny relation med sin egen), och även en förbittring av de minnen som deras partner har med denna andra personen att de inte är en del av. Inget av detta har något att göra med någon av er som du står nu, det handlar om din framtida partner och hur de kommer att uppfatta relationen. Hur ska ni hantera det? Har ni för avsikt att förbli vänner oavsett hur en partner kommer att känna?

Min enkla svaret på din fråga är alltså, ja du kan förbli vänner. Men då måste du tänka på hur du kommer att reagera på en negativ reaktion på vänskapen med en ny partner eller båda av er har i framtiden.