rädda en relation – när ska du säga att du är ledsen om det inte är ditt fel

Vi har alla fått lära oss att vi ska be om ursäkt för våra misstag. Men vad ska du göra när du försöker få ditt ex tillbaka men något var inte ditt fel? I så fall måste du komma ihåg att hålla fokus på relationen och bara äga upp till vad en del av problemet kan vara ditt ansvar. Och att släppa tidigare frågor så att du kan gå vidare och njuta av livet nu och imorgon. Genom att göra detta, har du störst chans att rädda ditt förhållande och vistas ute ur spelet om vem som har rätt och vem har fel.

När det gäller att ta ansvar för relationen frågor, båda parter har alltid en viss del i det. Ditt jobb är bara att acceptera den del av ansvaret som kan vara upp till dig. Om du verkligen vill hålla din relation stark, sedan fokusera på det och inte på vem som är fel – och äta några ursäkter om det behövs. Genom att hålla ditt fokus där det ska vara, är du fri att gå vidare och ha en bra tid tillsammans. Men hur går man vidare exakt?

Det bästa sättet att gå vidare är att inte fastna på tidigare frågor. De gamla misstag och motsättningar kan komma tillbaka och förgifta dina nuvarande stunder med ditt ex, ruinera någon chans att få tillbaka tillsammans. Vi gör alla misstag – bara släppa taget och låt ditt ex vara människa precis som du. Och det krävs två för att slåss, men bara en att förlåta. Det finns ingen rättvisa i det här – bara dina egna beslut. Förlåtelse är ett av de bästa sätten att hålla de goda känslor som går eller att föra dem tillbaka.

Så kom ihåg, det handlar om att hålla din relation stark, inte vinna argument. Om du tar ansvar för vilken del du kan ha haft något problem, och förlåt generöst, så hittar du det mycket lättare att hålla din relation frisk. Ju starkare din relation är, desto lättare blir det att återuppliva det till den grad att du är tillbaka tillsammans.