relationer-upprättandet gränser -2

I den första delen av denna artikel kommer vi utforskade gränserna bör vi dra i alla kontakter. Vi diskuterade om en kvinna som heter Marjorie och hur hon drog gränser. Låt oss diskutera framåt-

Marjorie bestämde att hon inte skulle tolerera någon ljuger. Det var hennes beslut. Hon har extra styrka för att hon bestämde det i förväg, när ärendet var fortfarande teoretisk och inte personlig och känslomässig. För någon annan, kanske de har en annan gräns för ljuga, och det är okej också. Om deras partner aldrig ljuger, då gränsen kommer aldrig upp, bara om det behövs.

Men något som är mycket viktigt att notera:

Hon är den som har bestämt sin gräns, och har tagit denna viktiga fråga ur ett ömsesidigt beslut. Hon vet att andra, om de inte är ärliga och respektabel, inte kommer att fatta beslut i hennes bästa. I dessa fall kommer hon inte låta sig övertalas eller manipuleras att stanna i en relation som skadar henne, eftersom hennes beslut är klart. Hon vet att för henne, skulle hon hellre vara ensam, och skulle hellre ge upp någon hon älskar, om de inte kan vara ärlig. Hon vet att bryta en relation med en lögnare, skulle i det långa loppet, lämna henne lyckligare i livet. Hon har tagit tillbaka sin personliga makt genom att få klart på hennes gränser, och konsekvenserna av att bryta mot dem.

De som drar sina egna regler och gränser i arelationship är inte ont så illa som de som inte drar gränser. Om Marjorie inte dra gränser och ljög av sin partner att hon kommer att tänka många alternativ i förhållandet och kan prata med några vänner om vad du gör. Hon kommer att arbeta från svaghet. Men när hon har dragit sina gränser hon tillåter inte någon att bryta mot dem och alltid är fortsatt stark.