rumskamrater relation kontrakt och avtal

Det första du kan göra, när du vet att du kommer att få en rumskompis, är att undvika att anta att du automatiskt kommer att vara bästa vänner. Genom att komma ihåg detta, kommer du att undvika att få dina känslor sårad, när ni två inte omedelbart kommer överens så bra som du hade väntat. Även om du och din rumskompis är inte snabbt vänner, kan din levande arrangemang fungerar fortfarande till det bästa. Genom att arbeta tillsammans runt i rummet eller lägenheten, kan du lära känna varandra bättre. Du kan också göra saker utanför lägenheten tillsammans.

Något som kan vara mycket fördelaktigt för rumskamrater att hålla fred är att göra en rumskompis kontrakt eller avtal. Detta är praktiskt när du och din rumskompis bara inte kan komma överens om en eller annan anledning och utflyttning är inte ett alternativ. En rumskompis är ett avtal som du och din rumskompis träna mellan er och accepterar att följa. Detta avtal kan vara allt från att ange vem som gör vad sysslor, att specificera lugna tider för studier och vila. Genom att fylla i en rumskompis avtal, kommer du att kunna leva tillsammans i godo under hela din tid tillsammans.

Om du är mycket tur och du och din rumskompis umgås utomordentligt väl, behöver du inte spendera varje vaken minut tillsammans. Genom att spendera all din lediga tid med varandra, kan du äventyra närhet du delar. Om du får uttråkad med varandra eftersom du spenderar så mycket tid tillsammans, har du fortfarande att gå hem tillsammans och det kan vara svårt att undvika varandra om du delar en liten lägenhet eller ett rum.

Genom att inte få dina förhoppningar upp om din framtida rumskompis, kan du undvika hjärtesorg när saker inte går som du hade planerat. Och genom att vara realistisk att du kan undvika svårigheter när du och din rumskompis bara inte kan komma överens. Och steg som du kan vidta för att hjälpa till att komma överens med din rumskompis kommer att vara väl värt det. Och efter några månader, kan du och din rumskompis gå från att vara “bara rumskamrater” till att vara vänner. Bara för att du inte är snabb vänner från den dag du flyttar ihop, betyder inte att en framtida vänskap är omöjligt.