sluta skada dig själv

En liten pojke, kanske fyra år gammal sitter vid bordet på en restaurang och slår sig själv i ansiktet med en styrelse bok tills tårarna kommer till ögonen. Hans mor, som tycks ha sett det här förut, ser på honom sött, torkar sina tårar, och säger “Evan, honung, sluta skada dig själv.”

En förkrossad vän anförtror:
“Jag hatar mitt äktenskap. Jag ser inte detta blir bättre. Jag inte ser ändå ut.”

Ett tårfyllt klient gråter,
“Jag har varit i det här jobbet för fyra år. Jag hatar att gå dit. Min chef är allvarligt kränkande. Jag har stannat längre än någon. Man skulle kunna tro att hon skulle respektera mig för det, men hon gör det inte. Det verkar att bli värre. Jag vet inte vad jag ska göra. ”

En annan läsare skriver:
“Min pojkvän och jag kämpar hela tiden. Jag älskar honom. Jag verkligen göra. Men allvarligt, jag börjar känna sig sjuk varje gång jag är runt honom. Jag vill inte fortsätta så här.”

Jag kommer att ge en ny bit av råd som har makten att förändra ditt liv för alltid. Om det gör ont – sluta göra det. Bara sluta. Tro mig jag inser att det inte kan vara lätt, men det är så enkelt.

När vi uppmärksamma hur saker känns vårt emotionella styrsystem berättar vad som är bra för oss och vad som inte är. Framgång eller misslyckande i livet, elände eller lycka, att allt hänga i balansen av hur villiga vi är uppmärksamma på hur det känns. Det är lagen om attraktion basics 101. Men för vad någonsin skäl som vanligtvis undgår mig, folk tar en känsla av stolthet över att hänga där när saker är outhärdlig. Vissa är utbildade att tro att det finns honor i lidandet. Kanske finns. Men det finns inte någon lycka.

Du lärde dig som barn att om brännaren var varmt dra dina händer tillbaka från kaminen. Om du vill ha ett lyckligt liv, sluta göra saker som skadar. Det kan vara en enkel som avgående ditt inlägg som ordförande för PTA. Det kan vara så fasansfullt som lämnar en tio års äktenskap. Vad det än är, när du sluta göra det, kommer smärtan passerar till slut och en dörr till friheten öppnas.

Kom bara ihåg det här en enkel sak – om det gör ont – även lite – sluta göra det. Sluta skada dig själv.