tre skäl till varför män fuskar – en överraskande upptäckt

En av de svåraste sakerna en fru kan gå igenom i livet är insikten att hennes man har varit otrogen. Vi försöker genast att finna inom oss själva varför han fuskade. Efter ilska och chock, kommer låg självkänsla och brist på ändamålet. Vi vill veta varför, och vem är den andra kvinnan som blev vårt liv upp och ner. Upptäcka vem din man otrogen med kan vara smärtsamt, men ingenting är mer chockerande än när vi upptäcker att de skäl han lurat kan ha något att göra med dig.

Forskare har visat att fusk är oftast ett beslut som har lite att göra med den partner otrogen. Det är mer en konflikt inom fuskare. Låg självkänsla, brist på förtroende och ålder kan ibland ligga bakom beslutet att ha en affär. Män brukar inte medvetet går ut letar efter ett sätt att skada sin partner. Men vissa känner behov av att bevisa för sig själva att de fortfarande kan uppnå samma resultat som de gjorde när yngre. I detta fall är fusk inte heller knuten till den person de väljer att fuska med. De kunde faktiskt vara det instrument som används för tillfälliga känslomässiga behov och oftare än inte glömt när den känslan ersätts med rädsla och skuld. En affär kan vara vägen fusk män finner att söka känslomässig trygghet istället för fysiska attribut.

Brist på mognad är också en vanlig orsak till att män att fuska. Mogna män tenderar att ha mer övertygelse om sina val och de uppoffringar som måste göras för att bli framgångsrik i en relation. Engagemang är inte ett så stort steg när vi vet att vårt äktenskap är hälsosamt och meningsfullt.

För många par är det svårt att erkänna att efter födseln av ett barn eller på grund av stressiga jobb deras sexuella liv saktar ner ganska lite. För män kan det vara särskilt svårt när flirt och fantasi är också borta. Partners måste diskutera sätt att hålla den “krydda” i förhållandet och gör tid för dem. Introduktion friska fantasier kan också hålla dem sexuellt attraherade av varandra undvika nyfikenhet som kan leda till otrohet.

Med så många studier om fusk män, är svårt att känna till alla olika anledningar till varför män fuska. Men det är viktigt att tänka på många möjligheter innan de når fel slutsatser. Ofta makar fusk män slår sig över något som de inte har någon kontroll. Förstå din partner kan vara början på ett starkare och lyckligare liv med eller utan honom