vad man ska göra om din relation efter affären

Efter affären, vad är nästa steg för att reparera din trasiga äktenskap? Efter tio, femton eller trettio års lyckligt äktenskap, hur kunde detta hända? De känslor av förnekande, vanvård, avvisande, ilska och ensamhet kan vara betungande. Dessa känslor kan komma ut på fel tider och kan tas ut på fel personer. Du måste inse att dessa känslor är normala och att du inte är ensam.

Oavsett hur länge ett äktenskap varat, är en affär en mycket traumatisk händelse. Den första etappen som man går igenom efter att affären är förnekelse. Det faktum att detta händer för “du” är så överlägsna att man nästan vill neka att det händer. Chocken kan vara så stor att vissa människor inte acceptera det och sluta förtränga sina känslor. Det första steget är att inte förtränga dina känslor utan att komma till rätta med vad som hänt, oavsett hur svårt det kan vara.

Proaktiva åtgärder att vidta efter Affair

Du kan också gå igenom känslor av ilska, otillräcklighet, eller försummelse. Detta är definitivt det svåraste hindret för att upprätthålla ditt äktenskap efter affären. Även om detta inte kan inträffa för dig, kanske din make att gå igenom en tuff tid också. Han eller hon kan känna samvetskval eller ånger.

Om så är fallet, kan det vara ett klokt beslut att söka en äktenskapsrådgivare. En äktenskapsrådgivare kan erbjuda en tredje persons perspektiv och agera som en “medlare” mellan dig och din make. När man talar om affären, använd “jag känner” uttalanden i stället för att placera skulden (även om din make kan vara 100% fel). Också, vara självsäker och direkt med din make om dina känslor.

Efter alla de känslor av förnekelse och ilska har lagt sig, kan du och din make att börja prata om olika sätt att förbättra ditt äktenskap efter affären. Du kan prata om olika sätt att “krydda” upp ditt äktenskap, såsom romantisk semester eller middagar med levande ljus. Dessutom uppmuntrar varandra att öppna upp kommunikationsvägarna att förhindra att detta händer igen.