värdet av goda samtal

En av de största privilegier vi har som människor är förmågan att kommunicera med varandra i djupa och meningsfulla sätt. Inga andra levande varelser har förmågan att relatera till varandra på den nivå som människor gör. Medan det finns många sätt att vi upplever djup i relationen, få saker är så betydelsefulla och kraftfulla i vårt sökande efter anslutning så bra samtal.

Om du tänker på det, är det ganska fantastiskt att människor har abilitiy att växa upp i helt skilda hushåll, städer och ibland kulturer och ändå kunna ha intelligenta och meningsfulla samtal med varandra. Ett barn som föds i centrala London och ett barn som föds i mitten av ingenstans i Kanada kunde träffas och dela en konversation eftersom de båda har förmågan att kommunicera på samma språk. Amazing.

Eftersom förmågan att kommunicera på djupet med andra människor är en av våra mest framstående privilegier, bör vi aldrig ta den förmågan för givet. I stället bör vi göra allt vi kan för att öka vår förmåga att ha bra samtal med människor runt omkring oss. Tänk på alla de möjligheter du har varje dag för att engagera en annan människa i konversationen. Du kan prata med stenar, träd eller din favorit uppstoppade djur så länge du vill och du kommer aldrig att få ett svar. Att säga något så enkelt som “hej” till en annan person kan framkalla en reaktion.

Ett av de bästa sätten att få bra på samtal med andra människor är helt enkelt att träna. Ta varje tillfälle som presenterar sig för att lära sig konsten att göra bra samtal med andra människor. Börja med att säga hej till de människor du passerar på gatan. Be den person som checkar ut dig i affären eller teller på banken hur de gör och fråga om de njuter av sin dag. Lär dig att svara med mer än bara ett ord när någon frågar dig en fråga. Du kommer bli förvånad över hur snabbt du lär dig om samtalet genom att göra små saker som dessa.

En av de saker som är nödvändiga för att bli bra på samtal är verkligen bryr sig om människor och de saker som de bryr sig om. Det kommer att bli mycket lättare att ha ett bra samtal med någon om du är engagerad och verkligen bry sig om saker som de säger. Det finns inget värre än att försöka föra samtal med någon som är ointresserad av det. Så åta sig att fråga folk frågor som du verkligen vill veta svaren på och du kommer att vara ett steg före när det gäller att göra bra konversation.

Möjligheten att ha bra samtal är värdefull eftersom den är unik för människor. Njut förmånen måste du lära av andra och att dela visdom med dem genom att få bra på samtal.