vi har en framtid tillsammans

“Jag funderar på att flytta till Mongoliet,” säger hon. “Tror du att jag ska göra det?” Hon är inte verkligen ber er om råd, hon försöker att mäta nivån på ditt engagemang. Frågan är en eufemism för “Har vi en framtid tillsammans?” Här är sanningen om fyra andra till synes oskyldiga frågor.

Vad vill du göra i helgen? Översättning: “Vad gör vi i helgen?” Om du inte vill spendera det tillsammans, säger att du ska till en World of Warcraft konferensen. Men kom ihåg: Detta är en tillfällig lösning.

Vart är detta förhållande på väg? Det betyder inte nödvändigtvis att hon vill att det ska vara seriöst, hon får hoppas att du inte tycker det är allvarligt. Så vara ärlig: Om du inte är säker, säger så. Om du har höga förhoppningar, berätta för henne. Och om du är bara i det för kön, säger att det är bara för skojs skull.

Jag älskar dig. Inga frågetecken, men du hade bättre tror hon förväntar ett svar. Ignorera det och du riskerar en allvarlig Q & A period (aka, “The Talk”). Att säga “Jag älskar dig också” utan att mena det lika stora problem. Att säga “jag bryr mig om dig,” kan köpa tid, men var noga med att tillägga att du vill säga det tillbaka när du vet säkert.

Hur många barn vill du ha? “Aldrig tänkt på det,” är bra om du är osäker. Men deltar inte i den här konversationen – även i en skämtsam sätt – tills du verkligen är redo.